TİRŞİK NASIL YAPILIR


TİRŞİK
Nam-ı diğer Andırın Doktoru! Doğuakdeniz bölgesine özgü bir lezzettir. Çiğ olarak zehirli olmasına karşılık, özel işlemler sonucunda hazmı kolaylaştırıcı nefis bir çorba halini alır. Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde bolca tüketilen bu çorbanın farklı yapım ve sunum şekilleri vardır.

son dakika ekonomi konuşan pc moda eğitim memurlar için hava durumu
Bu bölümde yöresel mutfağımızdan örnekler, pratik yemekler, tatlılar
ve bir çok konuda püf noktalarına yer vereceğiz.
İlk olarak; doğuakdeniz bölgesine özgü
TİRŞİK bitkisinden yapılan,
özel bir takım işlemler sonucu hazırlanan,
Tirşik Çorbasından bahsetmek istiyoruz.
Çok farklı, kendine özgü bir tadı olan
Lezzetli ve şifalı bir çorba olup,
yöre halkı tarafından sevilerek tüketilmektedir.
Çiğ olarak yenemeyeceği gibi, aslında bir Pancar türü olmasına karşılık,
normal bir sebze yemeği yapar gibi de yemeğini yapamayız.
Çünkü Tirşik bitkisi çiğ olarak Zehirlidir.

FaceBook ta paylaş
YÖRESEL MUTFAĞIMIZDAN
 TİRŞİK nasıl yapılır?
sitemizde bu nefis çorbanın yapımı çok sade
ve adım adım resimli olarak anlatılmıştır.
Peki, Kaç çeşit Tirşik Pancarı vardır?
Ek bir bilgi olarak;
"Tirşik pancarının 8 çeşidi vardır"
www.amcaninbahcesi.blogspot.com