AMCANIN BAHÇESİ




    Yemen, Suudiarabistan, Fas gibi
birçok ülkede sevilerek tüketilen
farklı lezzet ve kokuya sahip
hoş bir meyvedir.
   Yemen'de bu meyveye
cennet narı da denilmektedir. Armut şeklinde ve kabuğu soyulmadan yenilebilen bir meyvedir.



     Çok kolay yetiştirilebilen, kolay ürün alınabilen bir
 meyve ağacıdır. İlk meyvelerini 3 yaşından itibaren vermeye başlar,   5 yaşından sonra ise oldukça bereketli bol meyveye durur. meyveler genellikle iki yaprak arasında ikişer adet olur.
       Cevafe ağacı tohumdan yetiştirilebileceği gibi kök sürgünlerinden de üretilebilir. Sitemizin kendi çalışmalarında tohumdan yetiştirme yöntemi kullanılmış ve %100 olumlu sonuçlar alınmıştır. İlk 2 yıl soğuk kış aylarında korunması ağacın gelişimi açısından önemlidir. Çok hızla büyüyen hoş görünümlü bir ağaç olup, büyükçe saksılarda balkonda da hem süs bitkisi hem de meyve ağacı olarak kullanılabilir. Gübre olarak organik gübreler tercih edilmelidir, Kimyasal gübreler kullanılarak meyvenin tadının ve kimyasal yapısının bozulmasına izin verilmemelidir.



      
Cevafe içeriğinde bulunan etkin maddeler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren bir meyvedir. Antioksidan özelliğe sahiptir. Keskin ve hoş kokuludur. Meyvesi yumşak, ancak çileğin kabuğu kadar ince kabuklu ve etli olmasına rağmen çekirdekleri oldukça serttir.

amcanın bahçesi
Çayı bir de bu tarife göre demleyin. Afiyet olsun...
Tirşik;
 Nam-ı diğer
"ANDIRIN DOKTORU"
Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş yöresinin vazgeçilmez meşhur TİRŞİK çorbası. Kolay anlaşılır, resimli tarif için resmin üzerine bir tık yeter.
Patik modelleri Tirşik nasıl yapılır Cevafe tohumu Cevafe suyu yapımı
Cevafe meyvesinin tanımı Cevafe yaprağının görünümü Tirşik nedir FaceBook ta paylaş
 www.amcaninbahcesi.blogspot.com Ev Ypımı Limonata Tarifi